Ana içeriğe atla

Göç zamanı

Tükenmişlik adlı yazımda bahsetmiştim, üniversite bitmesine rağmen okuduğum yere geri döndüm, toplum baskısına daha fazla katlanamayınca... Döndüm dönmesine de 5 ay hayatımda yalnızlığın, boşluğun ve depresyonun ağır belirtileri ile geçti. Bunun de etkisi ile atamaları bahane ederek döndüm baba evine bir nevi kalıcı dönüş yaparak. kolay değildi tabi benim için. Liseyi de sayarsam 9.5 yıl sonra pılımı pırtımı toplayıp belki de bir daha ailemden ayrılmamak üzere döndüm baba ocağına.
 
Onca yılın vermiş olduğu özgür ruhla baba evinde durmak nasıl olur bilmiyorum. Yapabilir miyim, büyük soru işareti aklımda.
 Bu soru işaretini noktaya çevirecek en ufak ümit yok şu an kalbimde de aklımda da! Sadece yazmak istedim.
Ha bir de her göç böyle duygulara sebep oluyor mu? Yaşayan varsa ya da duyan dinlemeye, biraz da kendime cevap aramaya hazırım. Eksik etmeyin benden anılarınızı.
 
Sağlıcakla....

Yorumlar

  1. Merhaba blog keşif etkinliğinde gördüm sizi. İzleyiciler gatgeti göremedim, eklerseniz iyi olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum, ekledim :) takipteyim bloğunuzu :)

      Sil
  2. Aşk daha önce hiç bu kadar çıplak ve gerçek anlatılmamıştır... bir film yada dizi de... yani olması gerektiği gibi... Aaliya ve Zain çocukluklarında birbirinden nefret eden iki kuzendir... Sensiz Olmaz 21.Bölüm Zainin haylaz serseri ve sorumsuz tavrı Aaliyanın 1-2 hafta içinde gerçekleşecek düğün hazırlıkları sırasında damat tarafı tarafından yanlış anlamaya yol açar ve düğün iptal olur. Sensiz Olmaz izle Zain bu tavrı babasına bir fikir verir... o da bu iki genci evledirmek başta her iki genç buna itiraz ederler ve birbirilerine evlenmeyeceklerine söz verirler...

    hd dizi izle Yaşanan onca gelişmenin ardından morallerin bozulmasına neden olan Nazlı sorunu nasıl çözülecek. Hızır'ın artık yalan ve arkadan çevirilen işlere tahammülü kalmamıştır. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Nazlı'yı sert biçimde uyaran Hızır artık atacağı adımlara dikkat etmesini yoksa çocuğunu bir kez daha göremeyeceğini söyler. Belki de Hızır ilk kez bunu dillendirir Nazlı'ya karşı ve çocuğu almak ile tehdit eder. Nazlı dik kafalılık mı yapacak , yoksa olduğu gibi hayatına devam mı edecek ?

    Benimsin izle Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Benimsin (Beintehaa) dizisinde Zain ve Aaliya adlı iki kuzenin nefret ve tutku dolu hikâyesi anlatılıyor. Bir barışık bir küs ilerleyen Rundra ve Paro arasındaki ilişkide, Paro, Rundra'ya karşı hislerine karşılık bulabilecek mi? dizi izle Annesinin evi terk etmesi ve babasının güzel kadınların kocasına, babsına ve oğluna bile sadık olamyacağnı adair küçük yaştan itibaren söylediği sölerden etkilenen ve güzel kadınların sürekli bir aldatma ve terketme içerisinde olduğun düşünen Rundra bi duygularını yenecek mi? Benimsin 7.bölüm Gazetede çıkan haberleri kimin yaptırdığını bulayım derken Paro ile gerçekten evleniyor mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kill Me Heal Me-Kişilikler

Önceki yazımda bahsetmiştim kill me heal me'den, Ne çok sevdiğimi, oyuncuları, senaryoyu falan anlatmıştım... Şimdi sıra en sevdiğim bölümde kişiliklerimizde. Doğruyu söylemek gerekirse kişilikler öyle güzel canlandırılmış ki Ji Sung tarafından hepsini çok sevdik. İzleyenler bilir oyuncumuzun nasıl güzel iş çıkardığını... Her yiğidin harcı değildir öyle anında değişip, insanları farklı biri olduğuna inandırmak...

Nerde o eski bayramlar!

Klişe bir cümleyle başlayayım dedim bu yazımda günün anlam ve önemini belirtmek için. Öncelikle yaşadığımız bu zor ve yıpratıcı zamanların arasında bir nevi hediye gibi olan bayram molasındayız ülkece.
İngiliz tarihi ile ilgili o kadar çok kitap okuyup film izledim ki onlardan biriymiş gibi hissediyorum bazen kendimi. Jane Austen en sevdiğim yazar olabilir mesela, birçok eleştiri alsa da zamanının hatta günümüzün en iyilerinden biri. Yaşadığı toplumu ele aldığı yazıları, yazı dili en sevdiklerim arasına girmesine sebep oldu. Onu çok sevmem vesilesi ile de Julia Quinn isimli yazar ile tanıştım, kendisine günümüzün Jane Austen'ı deniyor. Ama bence değil. Neyse asıl konum günümüz Austen'ının Bridgerton serisinin Netflix dizisi. Söylediğim gibi bütün tarihi şeyleri sevmemden dolayı bu diziyi de sevdim. Favorim diyemem ama güzeldi. Duyduğuma göre bütün kitap serisi dizi yapılacakmış. Seri 8 kitaptan oluşuyor bu arada. 8 Bridgerton kardeşin evlilik hikayesi.  Yazarın kitapları bana tekrardan ibaret geldiği için beklenti olarak beni çok heyecanlandırmıyor. Bütün kardeşler bir şekilde, ki çoğu 2 haftada aşık olup bir skandalla evleniyor. Mesela en şaşırdığım 4. kitapta Colin ve Penel