Ana içeriğe atla

The Island

Bizim evde kumandanın sahibi babamdır. Akşam eve geldiğinden itibaren alır eline canı sıkılırsa, dizi aramaya başlar. Bulduğunda da kumandayı bana bırakır çıkar odadan. Her akşam bu rutin oluşmultur evde. Dün akşam beni şaşırtıp dizi açmadı, film bulmuş bi tane. Dikkatimi çekti film, şöyle bi baktım. Hafızamdan bir şerit geçti. İzlemiştim ben bu filmi. Yaklaşık 8 sene önce önce, lisede film günlerinin birinde. Çok beğenmiştim filmi ama hatırladığım tek şey bir tekne, beyaz ve klonlama üçlüsüydü. 
Arada aklıma gelir, tekrar izlesem mi diye düşünürdüm ama isimsiz bir filmi aramak zor geldiğinden izlemekten vazgeçerdim. Öyle böyle unutmuşum çok sevdiğimi bile. 



Dün akşam babam açınca filmin olduğu kanalı anılar da böyle geçti aklımdan. izledim tekrar "The Island" yani "Ada" filmini.  Aklımdaki soru işareti ile birlikte.

Film, bilim kurgu, aksiyon tadında izlenesi bir film. Başrollerini Ewan McGregor ve Scarlett Johansson paylaşıyor. Bir tekne üzerinde başlayan film Ütopik bir ortamda yaşamasını ve neden orada olduklarını bulmaya çalışmalarını ve oradan kurtulma maceralarını anlatıyor.

Film hakkında söyleceklerim ise; filmi ilk izlediğimde çok sevmiştim. İkinci izleşimde de sevdim. Önceki yazımda dediğim gibi film sonunda soru işareti yaratan filmleri severim. Bu filmde de acaba o kadar klon nereye gitti? hala merak içindeyim. Bir de filmde George Bush'a yapılan aptal atıfı açıkcası hoşuma gitti. Biz de öyle bir şey yapılsa ya film yasaklanır ya da yönetme ve senarist hapishaneye atılır. 

Eğer izlemediyseniz bakın bi derim. Bilim kurgu izlemeyi seviyorsanız, bu filmi de sevebilirsiniz. Yalnız ilk defa izleyecekseniz filmin 2005 yapımı olduğunu göz önünde bulundurarak izleyin. İyi seyirler.

Sağlıcakla.

Yorumlar

  1. Merhaba. Blog keşif etkinliginden geldim ve blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Blog keşif etkinliginden geldim ve blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. bu filmi mutlaka izleyeceğim Bu arada Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum bloğum için tık tık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izledikten sonra yorumlarınızı merak ediyorum, paylaşırsanız çok sevinirim.

      Sil
  4. Merhaba
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum :)
    Tanıştığımıza memnun oldum, kahve yanı kitaba ve kahve yanı makyaja beklerim
    sevgiler :))
    Film aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve yanında her şey güzeldir zaten :) takipteyim.
      filmi izlerseniz yorumlarınızı bekliyorum.

      Sil
  5. Merhabalar bloğunuz çok hoş:) takipteyim. Bana da beklerim:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar
    Güzellik ve kitap ağırlıklı kişisel blog sayfam var bir göz atarsanız çok mutlu olurum, sizi takip ediyorum :)

    aysenurtuter.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kill Me Heal Me-Kişilikler

Önceki yazımda bahsetmiştim kill me heal me'den, Ne çok sevdiğimi, oyuncuları, senaryoyu falan anlatmıştım... Şimdi sıra en sevdiğim bölümde kişiliklerimizde. Doğruyu söylemek gerekirse kişilikler öyle güzel canlandırılmış ki Ji Sung tarafından hepsini çok sevdik. İzleyenler bilir oyuncumuzun nasıl güzel iş çıkardığını... Her yiğidin harcı değildir öyle anında değişip, insanları farklı biri olduğuna inandırmak...

Nerde o eski bayramlar!

Klişe bir cümleyle başlayayım dedim bu yazımda günün anlam ve önemini belirtmek için. Öncelikle yaşadığımız bu zor ve yıpratıcı zamanların arasında bir nevi hediye gibi olan bayram molasındayız ülkece.
İngiliz tarihi ile ilgili o kadar çok kitap okuyup film izledim ki onlardan biriymiş gibi hissediyorum bazen kendimi. Jane Austen en sevdiğim yazar olabilir mesela, birçok eleştiri alsa da zamanının hatta günümüzün en iyilerinden biri. Yaşadığı toplumu ele aldığı yazıları, yazı dili en sevdiklerim arasına girmesine sebep oldu. Onu çok sevmem vesilesi ile de Julia Quinn isimli yazar ile tanıştım, kendisine günümüzün Jane Austen'ı deniyor. Ama bence değil. Neyse asıl konum günümüz Austen'ının Bridgerton serisinin Netflix dizisi. Söylediğim gibi bütün tarihi şeyleri sevmemden dolayı bu diziyi de sevdim. Favorim diyemem ama güzeldi. Duyduğuma göre bütün kitap serisi dizi yapılacakmış. Seri 8 kitaptan oluşuyor bu arada. 8 Bridgerton kardeşin evlilik hikayesi.  Yazarın kitapları bana tekrardan ibaret geldiği için beklenti olarak beni çok heyecanlandırmıyor. Bütün kardeşler bir şekilde, ki çoğu 2 haftada aşık olup bir skandalla evleniyor. Mesela en şaşırdığım 4. kitapta Colin ve Penel