Ana içeriğe atla

23 Nisan nasıl kutlanır?

Dikkat dikkat bu geç kalınmış bir yazıdır. Utanarak döndüm yine bloğuma... Uzun bir ara verdim ki zamanında yazıp yayınlamam gereken yazıyı 2 gün sonra yayınlayabiliyorum. Neyse efenim çok uzatmadan geçeyim konuma.


Bildiğiniz gibi 23 Nisan kutladı ülkemizde iki gün önce coşkuyla heyecanla :D bol bol fotoğraflar çekilmiş mutluluk pozları verilmiş minik kalplerce... Güzel de olmuş, hepsinin gözünden mutluluk ve heyecan okunuyor. Kimisi minik kalp en moda şarkılarda dans etmiş, kimi şiirler okumuş, kimi 90'ların sokak oyunlarıyla çocuk olmanın tadına varmış. Ve ne yazık ki hepsi bütün o eğlencelerin öncesinde günün anlam ve önemini anlatan en az yarım saatlik konuşmalara maruz kaldılar her zamanki gibi. Her yıl kopyala yapıştır A4 kağıtlarda varlığı görülen anlamının tam olarak hissedilmediği upuzun konuşmalar bunlar.

Bu kadar eleştirmeden anlayağınız gerçek anlamda sinir oluyorum o konuşmalara daha doğrusu okumalara. Her 23 Nisan'da evde bu senin günün deseler de, yerinde bile zor duran minik kalplere uzun uzun bilgileri okuyorlar, gereksizce...Zaten derslerde o bilgiler verilmiyor mu çocuğa? 

Bu yüzden çocukluğumdan beri hep hayalimdi bıraksınlar çocukları sahaya, herkes oynasın istediği gibi... Tabii bir de en sevdikleri dondurmalar, çikolatalar, şekerler olsun o günde ellerinde. Çocuk dediğin böyle eğlenir, mutlu olur sonuçta. 

Öğretmen olduktan sonra okulumda yapmak istediğim değişikliklerden biri olmuştu hep bu düşünce. Sonra bu sene youtube reklamlarında karşıma çıktı benim bu düşüncem. Büyük mutlulukla izledim. Ne güzel düşünmüşsün Algida demekten alamdım kendimi. Çocukluk dediğin böyle olmalı!! Böyle sevindirilmeli çocuklar.



Sadece bir günün mini kalplerin günü olmaması umuduyla yazımı sonlandırıyorum...

Yorumlar

  1. How To Make Money From Betting On Sports - Work
    How To Make Money 제왕 카지노 From Betting On Sports · One of the easiest ways หาเงินออนไลน์ to make money betting online is with a 샌즈카지노 There are two ways to make money betting online: Money on the money line.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kill Me Heal Me-Kişilikler

Önceki yazımda bahsetmiştim kill me heal me'den, Ne çok sevdiğimi, oyuncuları, senaryoyu falan anlatmıştım... Şimdi sıra en sevdiğim bölümde kişiliklerimizde. Doğruyu söylemek gerekirse kişilikler öyle güzel canlandırılmış ki Ji Sung tarafından hepsini çok sevdik. İzleyenler bilir oyuncumuzun nasıl güzel iş çıkardığını... Her yiğidin harcı değildir öyle anında değişip, insanları farklı biri olduğuna inandırmak...

Nerde o eski bayramlar!

Klişe bir cümleyle başlayayım dedim bu yazımda günün anlam ve önemini belirtmek için. Öncelikle yaşadığımız bu zor ve yıpratıcı zamanların arasında bir nevi hediye gibi olan bayram molasındayız ülkece.
İngiliz tarihi ile ilgili o kadar çok kitap okuyup film izledim ki onlardan biriymiş gibi hissediyorum bazen kendimi. Jane Austen en sevdiğim yazar olabilir mesela, birçok eleştiri alsa da zamanının hatta günümüzün en iyilerinden biri. Yaşadığı toplumu ele aldığı yazıları, yazı dili en sevdiklerim arasına girmesine sebep oldu. Onu çok sevmem vesilesi ile de Julia Quinn isimli yazar ile tanıştım, kendisine günümüzün Jane Austen'ı deniyor. Ama bence değil. Neyse asıl konum günümüz Austen'ının Bridgerton serisinin Netflix dizisi. Söylediğim gibi bütün tarihi şeyleri sevmemden dolayı bu diziyi de sevdim. Favorim diyemem ama güzeldi. Duyduğuma göre bütün kitap serisi dizi yapılacakmış. Seri 8 kitaptan oluşuyor bu arada. 8 Bridgerton kardeşin evlilik hikayesi.  Yazarın kitapları bana tekrardan ibaret geldiği için beklenti olarak beni çok heyecanlandırmıyor. Bütün kardeşler bir şekilde, ki çoğu 2 haftada aşık olup bir skandalla evleniyor. Mesela en şaşırdığım 4. kitapta Colin ve Penel