Ana içeriğe atla

Kill Me Heal Me-Kişilikler

Önceki yazımda bahsetmiştim kill me heal me'den, Ne çok sevdiğimi, oyuncuları, senaryoyu falan anlatmıştım... Şimdi sıra en sevdiğim bölümde kişiliklerimizde. Doğruyu söylemek gerekirse kişilikler öyle güzel canlandırılmış ki Ji Sung tarafından hepsini çok sevdik. İzleyenler bilir oyuncumuzun nasıl güzel iş çıkardığını... Her yiğidin harcı değildir öyle anında değişip, insanları farklı biri olduğuna inandırmak...




Bu pasta Ji Sung'un doğum günü pastası (arkadaşıma göre düğün pastası) kişiliklerin hepsi var, çok tatlı değil mi ama :D


Bu da kişiliklerin çizgi karakter halleri 


1.Cha Do Hyun
Konumuzda dediğim gibi başrolümüz "çoklu kişilik bozukluğu" hastası olan, bunu ailesinden ve çevresinde gizlemeye çalışan bi '*çebol'. Bu yüzden de asıl kişiliğimiz her şeyi yola getirmeye çalışan diğer kişiliklerin yaptıklarını düzeltmeye-yok etmeye çalışan bana göre ağlak mıymız biri. Derseniz napsın adam o kadar başka başka kişilikle uğraşmak kolay değil, haklısınız. İşi zor adamımızın, yazık adam her şeyi düzeltcem, kendimi milletten gizliycem diye aşık olduğu kadına bile yaklaşamamış ya çok üzüldüm. Herkesi, her davranışını düşünüp atıyor adımlarını (tam evlenilecek adam). Dizi ilerledikçe daha da içim gitti, bağrına basası geliyor insanın hele son bölümlere doğru adam ağlamaktan nasıl bitap düştü kıyamadım hiç.
     
Bakmayın pısırık mıymıy falan dediğime, şu güzelliğe bakın :D
((Fangirl Nazlı))


2.Shin Se Gi
Eee gelelim kişiliklere; Do Hyun, beyninde 6 kişilikle beraber yaşıyor ki bunlar Do Hyun'un yaşadığı kötü anılar sonucu tek tek ortaya çıkmış, acılarının birer parçası aslında. İlk kişiliğimiz ise dizi boyunca eminim bütün kızların favorisi psikopat Shin Se Gi. Açıkçası bende bayıldım bu kişiliğe daha ilk sahnede kavga eden (bana biraz absürt geldi sahne bizim Malkoçoğlu filmleri misali), kıza "7 Ocak 2015 saat 10, sana vurulduğum an, bunu unutma" diye giriş yaparsa kim ayılıp bayılmaz böyle birine. Kişiliklerin en acı çekmiş ve en yaralı olanı bu kuzucuk. Do Hyun'un hatırlamadığı çocukluğunu bütün o kötü anlarını hatırlayan, Cha Do Hyun'u uyutup, yok olmaktan kurtulmak isteyen, ilk aşkı kızımıza aşırı bağlı, kızın sözünden çıkamayan hatta kızımıza "senin sözlerin benim için yasadır" diyen, sözünden cayamayan fakat kaba saba aşık olunası, keşke asıl karakter bu olsa dedirten favori bir numaralı kişiliğimiz.

Bu oturuş kişiliğimiz hakkında baya bi bilgi veriyor gibi sanki :D 


Ayy burdada "saat 10, sana tutulduğum an" demişti. seviyor ama cool olmaktan vazgeçemiyor.


Bakışlara gelin :D Makyajını da ayrı bi sevdim. 


Bir de şu boynundaki dövmeye bayıldım nedense çok hoş değil mi?


3.Perry Park
Beynin ikinci ortaya çıkardığı kişilik ise Perry Park. Benim aslında en sevdiğim, ayyaş, bombacı, balıkçı-denizci,40 yaşındaki en yaşlı kişilik. Kaygısızca bomba yapıp, içip durmasına, kızımıza "kızım" diye hitap etmesine bayıldım. Ama o saçlarını ortadan ikiye ayırıp, aksanlı aksanlı konuşmaya başlıyor ya birden cansın sen Perry Acuşi. Ha bir de dans etmeye bayılıyor ayyy gece boyunca kızı nasıl da dans ettirmişti. Çok sevdim bu karakteri de hele sonda veda ederken "ben en büyükleriyim gitmek için diğerlerine yol göstermem gerekiyor" deyip abilik yapması ne güzeldi.

Böyle bi acuşi kendileri :D


Sanki pavyona gitmiş de dansöz oynatıyor :D


4. Ahn Yo Sub
Üçüncü kişilik ise benim pek bir şey hissedemediğim durağan kişilik Ahn Yo Sub.Pek bi yavaş konuşuyordu belki o etkilemiştir bilmiyorum elektrik alamadım. Okumaya bayılan, felsefik, akıllı ama intahara meyilli, kişiliklerden ölüp kurtulmak isteyen 17 yaşındaki Yoseb. İlk ortaya çıktığında Harry Potter'a benzeten tek ben değilimdir herhalde :D. Do Hyun'un içindeki kurtulma duygusunu dışa vuran kişilik, tek bu yüzden mi bilmiyorum ama ben pek benzettim Cha Do Hyun'un asıl kişiliğine.

 Omega'nın kitabını elindeki:D :D Beğenmedi!


5. Ahn Yoo Na
Hahaha dördüncü kişiliğimiz Se Gi'den sonra herkesin favorisi olan Ahn Yo Na. İsmi bile sıratmama sebep oluyor :D. 17 yaşında, tam ergen "oppa" kelimesi ağzından düşmeyen fan girl kişiliğimiz Yona aynı zaman Yoseb'in ikizi. Do Hyun, Yona'nın kendini sıkıntı da hissettiği zaman ortaya çıktığını söylemişti, gerçekten bütün sıkıtıları alıp götürüyor insanda :D getirdiği yeni sıkıntıları saymazsak. Fan girl edasıyla utana sıkıla ama bi yandan da zilli bir şekilde "oooopppppaaaa" demesi iyiydi. İzlerken unutuyorsunuz aslında bir erkeğin rol yapığını. Ruju, pembiş okul forması, Ri Jin'den çarptığı ayı kulaklı geceliği, 'peace' yapması , Oh Ri On'a aşık olup ona hayatı dar etmesi, opppaaaa diyip durması, Ri Ji'yle sürekli dalaşması, hatta ve hatta Ri On'u öpmesi kahkalarınızı eksik etmiyor hiç.


Meşhur ruju :D benden dikkatli sürüyor :)

Peace :) 

Kiss kiss :*

Ri On: Nerden senin oppan oluyorum?
Yoo Na: Eğer yakışlıysan, oppamsın :D
yelloz cadı edalara bakın hele :D


6. NaNa
Gelelim NaNa'ya son bölüme kadar kendisini ayı sanıp, ne yani bir de ayıyı mı kişilik olarak mı kabul etmişler dediğim küçük kızımız Nana. "I'm NaNa" yazısını görüyoruz kocaman bir aynın yanında ama kendi yoktu hiç ortada. Bende ciddi ciddi kişiliği ayı diye düşünmeye başlamıştım. Son bölümlere doğru NaNa kim çıkıyor ortaya, son bölümde de görüyoruz endamını. Güzel miydi evet konuyla iyi bağlamışlar. ((İzlemeyenlere heyecanı kaçmasın diye açıklamıyorum.))

 Bu NaNa'mızın fragmanında verilmişti ama biz son bölüme kadar "I'm NaNa" yazısını ve ayıyı gördük.


 Son bölümde ise iyiki son bölüme saklamışlar dediğimiz NaNa'mızı gördük o kadar tatlı bi şeydi ki. Yuh bu kadar iyi olma dedim Ji Sung'a.


7. Mr. X
Ve deli gibi bütün dizi boyunca beklediğim fakat taaa son bölümde ortaya çıkan  kişiliğimiz Mr. X. Gerçek bir muammaydı dizi boyunca benim için. Dedim yazar unuttu bunu diye ama senaristimiz öyle iyi çıkarmış ki ben çok beğendim bağlama olayını iyiydi. NaNa'yla aynı sebeplerden kim olduğunu söylemiycem ben merak ettim sizde edin :D

NaNa'da olduğu gibi fragman görüntüsüydü bu. Ben ciddi ciddi maskeli bi adam beklemiştim ama...


Yazarımız bizi ters köşe etmeyi sevdiğinden sihirbaz görünümlü Mr. X'im çıkageldi :D İyi ki de geldi vermiş olduğu öğüt ve neden böyle giyinmesini çok güzel açıkladı.



Böyle işte kişiliklerimizde senarist bence çok ama çok iyi iş çıkarmış konu olsun konuyu bağlaması olsun baya baya iyiydi ki bence bu dizi bir Amerikan yapımı dizi-filmi olsa baya olay yaratırdı. Olay örgüsü iyiydi kabul ama oyuncu iyi olmasaydı eğer çöpe giderdi bu dizi. O yüzden 7 kişiliği de bakışlarıyla bile farklılığı hissettiren Ji Sung bütün alkışları ve ödülleri hak ediyor bence.



***Bunlarda bonusum olsun kişilikler hakkında çok güzel yapılmamış mı sizce de? Fanlar iyi çalışıyor***


Diziyle ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki aslında. İlk defa izlediğim bir diziden bu kadar zevk aldım... İzleyecek bir şeyler arayanlar, zamanı olanlar, kafasını dağıtmak isteyenler Kore olduğuna bakmadan izlesinler. Pişman olmazsınız.

Bir de eklemeliyim ki dizi öyle güzel bir konuya değiniyor ki çocuk istismarı deyip geçtiğimiz olay nelere mal olabilir bir şekilde gösterilmeye çalışılmış. Dikkat çekmeyi de başarmış, izleyiciler bu çocuklar için bağış toplamaya başlamışlar internet sitesi üzerinden. Lütfen bir şekilde bu durumda olan çocuklarımıza yardım elini sizlerde eksik etmeyin!!!


***Elimden geldiği şekilde yazmaya çalıştım yazımı. Sürç-i lisan ettiysem affola.   

Yorumlar

  1. Bu diziye aşık olmamak mümkün değil

    YanıtlaSil
  2. CHA do hyun da bı kişilik

    YanıtlaSil
  3. İlk kore dizimdi arkası geldi zaten. Ama ömrümde asla unutmayacağım bir dizi... Ji Sung ❤

    YanıtlaSil
  4. Bayıla bayıla izledim. 2.yide izledimsonra yine izlerim sıkılmadan. Duyguları o kadar güzel yaşatıyorlar ki. hallucination müziği de uzun zamandır telefon melodim 😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerde o eski bayramlar!

Klişe bir cümleyle başlayayım dedim bu yazımda günün anlam ve önemini belirtmek için. Öncelikle yaşadığımız bu zor ve yıpratıcı zamanların arasında bir nevi hediye gibi olan bayram molasındayız ülkece.
İngiliz tarihi ile ilgili o kadar çok kitap okuyup film izledim ki onlardan biriymiş gibi hissediyorum bazen kendimi. Jane Austen en sevdiğim yazar olabilir mesela, birçok eleştiri alsa da zamanının hatta günümüzün en iyilerinden biri. Yaşadığı toplumu ele aldığı yazıları, yazı dili en sevdiklerim arasına girmesine sebep oldu. Onu çok sevmem vesilesi ile de Julia Quinn isimli yazar ile tanıştım, kendisine günümüzün Jane Austen'ı deniyor. Ama bence değil. Neyse asıl konum günümüz Austen'ının Bridgerton serisinin Netflix dizisi. Söylediğim gibi bütün tarihi şeyleri sevmemden dolayı bu diziyi de sevdim. Favorim diyemem ama güzeldi. Duyduğuma göre bütün kitap serisi dizi yapılacakmış. Seri 8 kitaptan oluşuyor bu arada. 8 Bridgerton kardeşin evlilik hikayesi.  Yazarın kitapları bana tekrardan ibaret geldiği için beklenti olarak beni çok heyecanlandırmıyor. Bütün kardeşler bir şekilde, ki çoğu 2 haftada aşık olup bir skandalla evleniyor. Mesela en şaşırdığım 4. kitapta Colin ve Penel